Nevralna mobilizacija (mobilizacija živčevja)


terapevt ugotavlja prevodnost živca s testiranjem kožne občutljivosti, refleksno odzivnostjo in s testiranjem mišične moči. S točno določenimi testi za posamezni živec pa ugotovi, kakšna je razteznost živca oz. njegova mehanska občutljivost.

Naš živčni sistem se deli na centralni in periferni, vendar po zgradbi in funkciji deluje kot neprekinjena povezava.Vsako gibanje telesa od njega zahteva prilagajanje, tako, da se podaljša, drsi, se napne in stisne.

Kadar se zgodi, da nastane na njegovi poti ovira ( npr.hernija, ki pritisne na n.ishiadikus, odebelitev v zapestnem kanalu, ki pritiska na n.medianus…) se živec poškoduje in nastopijo bolečine, mravljinčenje, zmanjšan občutek ali celo izguba mišične moči, odvisno od trajanja in jakosti pritiska.

Pogosto se zgodi, da odstranimo vzrok pacientove težave (npr.operacija v zapestnem kanalu), vendar se živec zaradi dolgotrajne negibljivosti in utesnjenosti temu še ni uspel prilagoditi. Uporaba mobilizacije živčevja je v tem primeru ustrezna izbira.


FT Tršan d.o.o.

Vrhunske izkušnje, ki so plod dolgoletnega soočanja naših strokovnjakov s številnimi izzivi na področju fizioterapije pri delu s strankami različnih aktivnostnih profilov, nam omogočajo, da vam lahko ponudimo prvovrstno oskrbo vaših fizioterapevtskih zdravstvenih težav.

Kontaktni podatki

Pipanova c. 51C, 4208 Šenčur

Telefon: 05/ 90 61 600
051 357 666
040 982 952

Faks: 05/ 90 61 601

e-Mail: fizioterapija.trsan@gmail.com

Partnerji