SMS metoda


SMS metoda je enostavna oblika vadbe na področju preventive in zdravljenja bolečin v hrbtenici, ki jo je osnoval češki specialist s tridesetletnimi izkušnjami, dr. Richard Smišek. Temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice, izvaja pa se s pomočjo posebnih elastičnih trakov. Pri večini vaj je trend poravnave hrbtenice v centralizirano os in njeno podaljšanje navzgor. Posledično se zmanjša pritisk (trakcija) na medvretenčne ploščice in sklepe (pomembno pri obrabah, protruzijah in hernijah), omogočeno pa je tudi boljše prehranjevanje in regeneracija posameznih delov, kar vodi v zmanjšanje bolečine. Vaje so zasnovane tako, da mišice najprej raztegnemo ter nato aktiviramo.

Vaje se izvajajo stoje oz. kleče, v primeru večjih težav/bolečin pa tudi sede. Stik stopala s tlemi namreč igra pomembno vlogo pri pridobivanju informacij, ki služijo za aktivacijo mišic.

SMS metoda je po svetu zelo popularna in razširjena. Primerna je za širši krog uporabnikov (fizioterapija, zdravilišča, vadbeni centri, športna društva, športni klubi, šole,…).


FT Tršan d.o.o.

Vrhunske izkušnje, ki so plod dolgoletnega soočanja naših strokovnjakov s številnimi izzivi na področju fizioterapije pri delu s strankami različnih aktivnostnih profilov, nam omogočajo, da vam lahko ponudimo prvovrstno oskrbo vaših fizioterapevtskih zdravstvenih težav.

Kontaktni podatki

Pipanova c. 51C, 4208 Šenčur

Telefon: 05/ 90 61 600

Faks: 05/ 90 61 601

e-Mail: fizioterapija.trsan@gmail.com