Kinesiotaping


Kinesiotaping je metoda, kjer s pomočjo elastičnega traku mišicam in drugim tkivom pomagamo z zunanjo pomočjo. Dovoljuje svobodo gibanja na način, ki omogoča mišičnemu sistemu bio-mehanično zdravljenje, kar pomeni, da daje oporo in stabilnost mišici/sklepom, izboljšuje pretok limfe in krvi ter deluje protivnetno in protibolečinsko. Da zagotovimo sproščeno gibanje mišic, se priporoča uporaba traku z elastičnostjo 30-40% glede na njegovo osnovno dolžino. Ta posebna elastičnost onemogoča razteg mišice preko dovoljene meje.

Elastični trak (kinesio tape) je po teži, gostoti in elastičnosti podoben koži. Elastičnost traku je samo v eni smeri, ne pušča sledov, ne vsebuje lateksa, zdravil in kemijskih snovi. Je vodoodporen, občutljiv na temperaturo in omogoča nemoteno delovanje funkcij kože. Deluje kot limfna drenaža.


FT Tršan d.o.o.

Vrhunske izkušnje, ki so plod dolgoletnega soočanja naših strokovnjakov s številnimi izzivi na področju fizioterapije pri delu s strankami različnih aktivnostnih profilov, nam omogočajo, da vam lahko ponudimo prvovrstno oskrbo vaših fizioterapevtskih zdravstvenih težav.

Kontaktni podatki

Pipanova c. 51C, 4208 Šenčur

Telefon: 05/ 90 61 600

Faks: 05/ 90 61 601

e-Mail: fizioterapija.trsan@gmail.com